Mani sauc Artūrs, man ir trīsdesmit divi gadi, un es strādāju par grafisko dizaineri. Šķiet, tipisks radošais tips, kuram vajadzīga iedvesma un miers. Darba dienās es bieži sēžu pie datora līdz vēlai naktij, mēģinot noķert to īsto noskaņu, lai pabeigtu projektu. Pirms pusgada manā dzīvē ienāca kaut kas, ko es nekad nebiju plānojis – vavafa. Un nē, tas nav stāsts par milzīgu laimestu vai kādu mistisku veiksmi. Tas ir stāsts par to, kā es atradu veidu, kā atslēgties no darba stresa un vienkārši izklaidēties, neprasot no sevis pārāk daudz.
Viss sākās vienā drēgnā oktobra vakarā. Es biju pabeidzis lielu projekta daļu, bet prāts joprojām griezās ap klienta prasībām. Es nevarēju aizmigt, skatījos televizoru, bet domas bija citur. Tad nejauši es atvēru lapu, kurā kāds draugs bija pieminējis online kazino. Man nebija nekādas pieredzes, izņemot reizēm nospēlēt pokera turnīru ar draugiem. Bet šoreiz es vienkārši gribēju kaut ko jaunu, kaut ko, kas pilnībā novērstu uzmanību no darba.
Es reģistrējos Vavada, iemaksāju nelielu summu – desmit eiro. Nebija nekādas lielas stratēģijas. Es vienkārši izvēlējos spēli, kas izskatīsies forši. Tā bija kādā sadaļā ar augļiem un klasisku dizainu. Sākumā es zaudēju dažus centus, pēc tam uzvarēju atpakaļ. Tā ritēja apmēram stunda. Es nesekoju līdzi laikam, man vienkārši patika, ka es varu koncentrēties tikai uz to, kas notiek ekrānā. Darba domas pazuda. Es sāku justies atslābinājies, it kā būtu izgājis uz kafiju ar senu draugu.
Tajā vakarā es laimēju apmēram trīsdesmit eiro. Tā nebija dzīvi mainoša summa, bet manī radās lepnums. Es sapratu, ka tas nav tikai par naudu. Tas ir par procesu. Par to, kā tu izvēlies spēli, kā tu seko līdzi sava konta atlikumam, kā tu izlem, kad pietiks. Šī sajūta, ka tu kontrolē situāciju, pat ja iznākums ir atkarīgs no nejaušības, ir ļoti nomierinoša. Kopš tā vakara es esmu izveidojis savu iknedēļas rituālu. Katru piektdienu, pēc darba, es atvēlu stundu, lai nospēlētu. Tas nav obligāti liels risks. Es iemaksāju noteiktu summu, kuru man nav žēl zaudēt, un vienkārši izklaidējos. Dažreiz laimēju, dažreiz nē. Bet svarīgākais ir tas, ka es atgriežos pie darba pirmdien ar svaigu prātu.
Es arī sapratu, ka šī platforma ir ļoti ērta. Ir daudz spēļu, no klasiskajiem slotiem līdz dzīvajiem kazino ar īstiem dīleriem. Man personīgi patīk spēles ar vienkāršiem noteikumiem. Piemēram, es bieži spēlēju vienu spēli, kurā ir tikai trīs rullīši un viena izmaksu līnija. Tas ir tik vienkārši, ka nav jādomā. Tu vienkārši griez un skaties. Šī vienkāršība ir tas, kas mani piesaista. Es negribu domāt par sarežģītām stratēģijām vai bonusu sistēmām. Es vienkārši gribu būt šeit un tagad.
Dažreiz es spēlēju kopā ar draugiem, izmantojot videozvanu. Mēs gan esam katrs savās mājās, bet mēs komunicējam, komentējam savus griezienus. Tas ir foršs veids, kā pavadīt laiku kopā, pat ja esam fiziski atšķirti. Un jā, dažreiz mēs savā starpā jokojam par to, ka mums ir savs mazais vavafa rituāls. Šī frāze mums ir kļuvusi par kodu vārdam, kas apzīmē mūsu vakara izklaidi. Bet tas nav obligāti saistīts ar kazino. Tas ir vairāk par to, kā mēs atrodam veidus, kā atpūsties un būt kopā.
Protams, es zinu, ka azartspēles var būt bīstamas. Man ir draugs, kurš reizēm pārāk aizraujas un zaudē vairāk, nekā plāno. Bet es esmu iemācījies noteikt robežas. Es vienmēr atceros, ka tas ir tikai hobijs, nevis veids, kā nopelnīt naudu. Nauda, ko es laimēju, ir patīkams bonuss, bet es neuzskatu to par ienākumu avotu. Šī attieksme man palīdz izvairīties no vilšanās. Ja es zaudēju, es vienkārši aizveru lapu un aizeju darīt kaut ko citu. Piemēram, izlasīt grāmatu vai uztaisīt kafiju.
Manā ikdienā šī spēlēšana ir kļuvusi par sava veida meditāciju. Tā ir stunda, kad es ne par ko nedomāju, izņemot to, kas notiek ekrānā. Tā ir kā atpūta no domām. Es iesaku ikvienam, kurš jūtas pārstrādājies vai stresā, atrast kaut ko, kas pilnībā novērš uzmanību. Tas var būt jebkas: sports, mūzika, vai pat online kazino. Galvenais ir atcerēties, ka tas ir tikai izklaide.
Es esmu pateicīgs, ka atradu šo veidu, kā atpūsties. Tas ir pozitīvs elements manā dzīvē, kas palīdz man saglabāt līdzsvaru. Un varbūt kādu dienu, kad es būšu pensijā, es atcerēšos šos vakarus kā jauku atmiņu. Bet pagaidām es turpinu savu iknedēļas rituālu, baudot mirkli, kad es varu vienkārši būt.
Tātad, mans padoms ir vienkāršs: atrodi savu veidu, kā atpūsties, bet dari to gudri. Neļauj, lai tas pārņem tavu dzīvi. Un, ja tu izvēlies spēlēt, dari to prieka pēc, nevis peļņas dēļ. Tas ir vienīgais veids, kā saglabāt šo hobiju pozitīvu. Es esmu laimīgs, ka man tas izdevās.
Kā es atradu savu vakara rituālu un nedaudz vairāk
-
lavendercherida