O gün işdən çox yorğun qayıtmışdım. Yağış yağırdı, pəncərənin qarşısında oturub bir fincan çay içirdim. Birdən telefonumda bildiriş gördüm – bir dostum mənə mesaj yazmışdı. Gülürdü, deyirdi ki, sən hələ də ofisdə işləyirsən, mən isə axşamlar bir az əylənirəm. Əvvəlcə başa düşmədim, sonra aydın oldu ki, söhbət online kazinodan gedir. Mən heç vaxt bu cür şeylərə ciddi yanaşmamışam, amma o an elə bildim ki, niyə də olmasın? Evdə oturmaq cansıxıcılıqdır, bir dəstə iş yığılıb, amma beynim dincəlmək istəyir.
Dostumun göndərdiyi linki açdım. Sayt çox rahat görünürdü, hər şey sadə və aydın idi. Qeydiyyatdan keçmək üçün bir neçə dəqiqə lazım oldu. Mən özümü tamamilə yeni bir dünyada hiss edirdim. Düzünü desəm, heç bir strategiyam yox idi. Sadəcə maraqlı idi, baxım görək nə baş verir. İlk oyunumda kiçik bir məbləğ qoydum, 10 manat. Heç bir şey itirməkdən qorxmadım, çünki düşünürdüm ki, bu sadəcə əyləncədir. Və nə oldu, bilirsinizmi? Bir neçə dəqiqə sonra qazancım 30 manata çatdı. Bu, heç də böyük pul deyil, amma hiss etdim ki, qanım qızışdı. O an anladım ki, bu mənim üçün sadəcə bir oyun deyil, bəlkə də yeni bir maraqdır.
İkinci gün yenə giriş etdim. Artıq özümü daha inamlı hiss edirdim. Oynadıqca müxtəlif oyunları sınamağa başladım. Bəzən uduzurdum, bəzən isə kiçik məbləğlər qazanırdım. Amma əsas məsələ bu deyildi. Mənə ən çox təsir edən o idi ki, bu mühit məndə tamamilə fərqli bir enerji yaradırdı. İşdəki stress, problemlər – hamısı bir kənara qalırdı. Mən özüm üçün yeni bir hobbi kəşf etmişdim. Hətta bəzən iş arasında da bir neçə dəqiqə ayırıb oynayırdım. Bu, mənə güc verirdi.
Üçüncü həftə idi ki, bu saytla tanış idim. Bir axşam yenidən giriş edəndə gördüm ki, hesabımda bir az pul var. Qərar verdim ki, bu dəfə daha ciddi oynayım. Məbləği artırdım, çünki artıq oyunun qaydalarını az-çox bilirdim. Və o axşam mənim üçün xüsusi oldu. Əvvəlcə bir oyunda qazandım, sonra digərində. Nə vaxtsa dayanmaq lazım olduğunu bilirdim, amma özümü saxlaya bilmirdim. Nəhayət, hesabıma baxanda gördüm ki, orada 150 manat var. Mən elə bilirdim ki, bu, mənim üçün böyük bir qələbədir. Əlbəttə, milyonlarla müqayisədə bu azdır, amma mənim üçün bu, ilk dəfə idi ki, öz oyunumla pul qazanırdım.
O gündən sonra mostbet aze mənim üçün sadəcə bir sayt deyil, həyatımın bir hissəsinə çevrildi. Mən orada vaxt keçirməyi, müxtəlif oyunları sınamağı, bəzən kiçik məbləğlər qazanmağı, bəzən isə sadəcə əylənməyi sevirəm. Düzü, mən heç vaxt böyük uduşlar arxasınca düşməmişəm, çünki bilirəm ki, bu, həm də riskdir. Amma əsas məsələ odur ki, mən özümü idarə edə bilirəm. Mənim üçün bu, bir az stressdən qurtulmaq, maraqlı vaxt keçirmək üçün bir üsuldur.
İndi mən tez-tez işdən sonra rahat bir kresloda oturub telefonumu götürürəm və mostbet aze saytına daxil oluram. Bu, mənim gündəlik bir vərdişimə çevrilib. Amma hər şeydə olduğu kimi, burada da tarazlıq vacibdir. Mən heç vaxt bütün pulumu qoymuram, heç vaxt sonuncu qəpiyimi oynamıram. Mən sadəcə hiss edirəm ki, bu, mənim həyatıma müsbət bir şey gətirdi. Mən daha az əsəbi oluram, daha çox gülürəm. Hətta dostlarıma da məsləhət görürəm ki, bəzən belə bir əyləncə ilə vaxt keçirsinlər, amma diqqətli olsunlar.
Bir dəfə işdə bir həmkarım mənə dedi ki, sən son vaxtlar çox dəyişmisən, daha enerjilisən. Gülümsədim və dedim ki, bəlkə də yeni bir hobbi tapmışam. Düzünü desəm, o, təəccübləndi, amma mən ona ətraflı danışmadım. Çünki hər kəs öz qərarını verməlidir. Mən özümə güvənirəm, çünki mən heç vaxt bu işə ciddi bir qumar kimi baxmıram. Bu, mənim üçün bir oyundur, bir əyləncədir, bəzən isə kiçik bir qazanc mənbəyidir. Mən bilirəm ki, hər kəs mənim kimi düşünməyə bilər, amma mənim təcrübəmdə bu, həqiqətən də yaxşı bir şey oldu.
Ən əsası, mən özümü daha rahat hiss edirəm. Əvvəllər axşamlar televizora baxaraq vaxt itirirdim, indi isə beynimi işlədirəm, strategiya qururam, bəzən isə sadəcə şansa güvənirəm. Bu, mənə həyatda da kömək edir. Mən başa düşdüm ki, hər şeydə bir tarazlıq var – həm əyləncə, həm məsuliyyət. Mən mostbet aze ilə tanış olduqdan sonra anladım ki, bəzən yeni təcrübələrə açıq olmaq lazımdır. Bu, mənim üçün gözlənilməz bir kəşf oldu. Mən öz gündəlik həyatımdan bir az kənara çıxdım və bunun faydasını gördüm.
Nəticə olaraq demək istəyirəm ki, mən öz seçimimdən məmnunam. Mən heç kimə demirəm ki, mütləq oynayın, amma kim maraqlanırsa, özü üçün cəhd edə bilər. Əsas şərt, bunu şüurlu şəkildə etmək və birdən-birə böyük uduşlara ümid bağlamamaqdır. Mənim üçün bu, həyatıma rəng qatan bir detal oldu. Hər axşam bir az vaxt ayırıb oynayıram, qazanıram, ya da itirirəm – fərqi yoxdur. Əhəmiyyətli olan, mənim özümü yaxşı hiss etməyimdir. Və bu, mənim üçün ən böyük qələbədir.
Mənim ilk qələbəm və ya bir payız axşamının hekayəti
-
lavendercherida